Alle categorieën
en.pngEN

Home>Nieuws>Bedrijf Nieuws

Drankglaswerk Soorten

Jan 01 7070

Standaard wijnglas

175

Aroma is een van de belangrijkste elementen bij wijn, dus het wijnglas moet een grote opening hebben. Er zijn verschillende maten wijnglazen. Vuistregel: bredere openingen voor rood, smaller voor wit. Dat zou je prima door de meeste situaties heen moeten helpen.

Tumbler glas

176
Dit wordt vaak beschouwd als een glas voor alle doeleinden. Die wijn komt temperatuurgecontroleerd binnen. Technisch gezien is een tumbler elk glas met een platte bodem. Het specifieke glas dat hier wordt getoond, is echter breed genoeg voor je neus om de aroma's van je drankje op te nemen, het is alleen niet gebogen om de dampen op te vangen zoals een standaard wijnglas.

Martiniglas

177
De kegelvorm dient om de temperatuur op peil te houden, de ingrediënten bij elkaar te houden (olijven, sterke drank van verschillende soortelijk gewicht, enz.), en het biedt een mooi groot oppervlak voor het aroma, aangezien je meestal gin drinkt (of een Manhattan ) en aroma is 90 procent van de smaak.

Fluit

178
Met name voor champagne en andere mousserende wijnen is het doel om de bubbel zo lang mogelijk te laten duren. Er is vaak een kraal aan de onderkant geëtst in een poging om de bubbels een enkel kiempunt te geven. Aroma is niet zo belangrijk bij deze wijnen als bij rode wijn, dus de opening is kleiner in een poging de blootstelling aan lucht te minimaliseren.

Rocks glas

179
Het glas is geschikt voor grote ijsblokjes en er is nog steeds voldoende ruimte om in het glas te roeren. Het heeft ook een mooie grote opening zodat je de aroma's in je whisky echt kunt ruiken.

Dessertwijnglas

180Deze jongens zijn klein, want de dessertwijn is meestal erg zoet en je wilt er niet veel van. Nogmaals, het is glaswerk om de temperatuur onder controle te houden. Het heeft een kleinere opening omdat zoetheid meer op de tong wordt waargenomen dan in de neus, dus aroma is niet zo belangrijk.

Grappa-glas

181Kleine bolvormige bodem is zeer goed in het handhaven van temperatuur. Vanaf daar laait het op om je een beetje van dat aroma te geven.