Alle categorieën
en.pngEN

Home>Nieuws>industry News

Amerikaanse whisky

Jan 01 7070

1. Bourbon Whisky

  Hoewel de voorschriften van bourbon niet zeggen dat het in Kentucky moet worden gemaakt, komt het grootste deel van de klassieke bourbon pure whisky (95 procent) nog steeds uit Bourbon's geboorteland Bourbon County.

Bourbon-voorschriften:

A. Destillatie met gefermenteerde graanbeslag (versuikering), waarvoor meer dan 51% maïs nodig is

B. De alcoholconcentratie van gedistilleerde drank mag niet hoger zijn dan 79.5%

C. De alcoholconcentratie mag niet hoger zijn dan 62.5% vóór veroudering in vaten en moet in nieuwe geroosterde eikenhouten vaten worden gedaan

D. De alcoholconcentratie mag voor het bottelen niet lager zijn dan 40% en er mogen geen kleur- of smaakstoffen worden toegevoegd

E. Gemaakt in de VS en verouderd

Amerikaanse whisky

2. Rye Whisky

  Gedistilleerd met gefermenteerde graanbeslag (versuikering), waarin meer dan 51% rogge moet worden genomen, mag de alcoholconcentratie van gedistilleerde drank niet hoger zijn dan 79.5%, de alcoholconcentratie niet hoger zijn dan 62.5% vóór vatveroudering, en de alcoholconcentratie moet niet minder zijn dan 40% vóór het bottelen in de fles, en er mag geen pigment of smaakstof worden toegevoegd;.

Rye Whisky

3. Tennessee Whisky

  Tennessee whisky wordt in feite gemaakt in volledige overeenstemming met de voorschriften voor bourbonwhisky, maar Tennessee whisky kan alleen in Tennessee worden gemaakt en vóór het bottelen wordt een "esdoorn-houtskoolfiltratie" -proces toegevoegd, wat het belangrijkste kenmerk van Tennessee-whisky is..

Tennessee Whisky

4. Sour Mash Whisky

  Zure mouten worden voornamelijk geproduceerd door "fermentatie", waarbij na elke distillatie een kwart van het wort in de distilleerder wordt gefermenteerd, waardoor een "zure" smaak ontstaat, en bij de volgende productie wordt een nieuwe wort toegevoegd.

Sour Mash Whisky

5. Gebotteld in de Bund

Naleving van de bottle-In-Bond-norm moet aan elk van de volgende vereisten voldoen:

A. Destilleren in dezelfde fabriek en in hetzelfde seizoen. (Het distillatieseizoen is verdeeld in januari-juni en juli-december)

B. Minstens 4 jaar rijpen

C. Fles met een exact alcoholpercentage van 50% ABV

D. De naam en het nummer van de distilleerderij moeten op de fles worden vermeld. Als er andere nummers beschikbaar zijn, moet het bottelarijnummer worden vermeld

Amerika whisky kaart