Alle categorieën
en.pngEN

Home>Nieuws>industry News

Verschillende alcoholen hebben verschillende effecten op uw humeur

Jan 01 7070

Het is de grootste studie die ooit heeft gedocumenteerd hoe mensen op hun humeur reageren op alcohol. Onderzoekers gebruikten gegevens van bijna 30,000 mensen die reageerden op de Global Drug Survey, een jaarlijkse internationale peiling over drugs- en alcoholgewoonten over de hele wereld. Ze vonden significante verschillen tussen verschillende soorten dranken.
69 (1)Sterke dranken (zoals wodka, gin of whisky) zorgden ervoor dat mensen zich energiek voelden (58% van de mensen), zelfverzekerd (59%) en sexy (42%). Maar ze hadden ook een negatief effect, waardoor bij sommige mensen agressie naar boven kwam. Negatieve gevoelens zoals agressie (30%), rusteloosheid (28%) en huilerigheid (22%) baren grote zorgen. Ondertussen meldde slechts 2.5% van de rode wijndrinkers zich agressiever te voelen.

Rode wijn maakte mensen in 17% van de gevallen verdrietig, maar nog belangrijker was dat 53% van de rode wijndrinkers zei dat ze zich hierdoor meer ontspannen voelden. Een vergelijkbare fractie van de mensen (bijna 50%) rapporteerde dit sentiment voor bier. Het blijkt dat het drinken van een biertje of een glas wijn ervoor zorgt dat je je meer ontspannen voelt.

Het is niet precies duidelijk waarom deze dingen gebeuren. Het kan te wijten zijn aan de aard van de drank, zoals verschillende ingrediënten, alcoholgehalte en de geconsumeerde hoeveelheden. Het kan echter ook te wijten zijn aan culturele aspecten. Kortom, de omgeving waarin mensen de neiging hebben om rode wijn te drinken, kan meer ontspannend zijn, terwijl de omgeving voor sterke drank misschien actiever is.
69 (2)“Het voelen van positieve emoties kan deels te maken hebben met het bevorderen van positieve ervaringen via advertenties en media. Ervaren emoties kunnen ook verband houden met wanneer de alcohol wordt gedronken, het alcoholgehalte in elk type drank en de verschillende verbindingen die in verschillende dranken worden aangetroffen. Het begrijpen van emoties die verband houden met alcoholgebruik is essentieel om alcoholmisbruik aan te pakken. "

Professor Mark Bellis, directeur beleid, onderzoek en internationale ontwikkeling van Public Health Wales, zegt dat we extra aandacht moeten besteden aan geesten, die geassocieerd worden met een rijke geschiedenis van geweld.

“Gedistilleerde dranken worden vaak sneller geconsumeerd en bevatten veel hogere concentraties alcohol. Dit kan resulteren in een sneller stimulerend effect naarmate het alcoholgehalte in het bloed stijgt. Ze kunnen ook worden geconsumeerd bij verschillende sociale gelegenheden, dus mensen kunnen ze opzettelijk drinken om het dronken effect snel te voelen, terwijl de kans groter is dat andere soorten dranken langzaam of met voedsel worden geconsumeerd. Naarmate mensen de kick krijgen van een escalerend alcoholpercentage, vermindert dezelfde toename het vermogen van de hersenen om impulsieve gevoelens te onderdrukken of om na te denken over de gevolgen van handelen naar hen. "

De studie is gepubliceerd in het British Medical Journal.
69 (3)Bronnen van: zmescience.com