Alle categorieën
en.pngEN

Home>Nieuws>industry News

Moet de whisky gedecanteerd worden?

Jan 01 7070

Alvorens wijn te drinken, is er een zeer heilige procedure, namelijk ontnuchteren. Vers geopende wijnen kunnen, ongeacht de prijs, meer dan tien minuten heerlijk op smaak worden gebracht in een fijne karaf. Krijgt whisky meer onderscheidend vermogen na een periode van oxidatie in een karaf?

whisky decanteren

Eigenlijk, dezelfde bij rode wijn moet whisky ook gedecanteerd worden. Sommige vers geopende whisky's moeten ongeveer 15 minuten in de beker worden gedecanteerd, het zal beter smaken. Decanteren kan de overtollige alcohol van whisky doen verdampen en de stimulatie van alcohol op de reukzin verminderen. Na enige oxidatie van whisky krijgt het meer smaak en structuur. Sommige mensen hebben geprobeerd een geopende whisky een maand op kamertemperatuur te laten staan ​​en ontdekten dat de whisky tien keer beter was dan toen hij werd geopend.

whisky 1

Maar niet alle single malt-whisky's hoeven te worden gedecanteerd. Sommige oudere whisky's zijn beter te drinken als ze geopend zijn. Het is het beste om de hele fles intraday te drinken, anders wordt de alcohol van whisky steeds zwakker als het 's nachts was.

whisky decanteren

Wat voor soort whisky moet worden gedecanteerd?

1. Jonge whisky niet klaar om te drinken

  Voor jonge whisky, algemeen is het het beste om hem natuur te laten decanteren in de fles, de whisky die niet op vat is gerijpt is zeer dynamisch qua geur, smaak en structuur. Het is gemakkelijk om zijn kracht te voelen. Als u karaf gebruikt, kan de algehele balans worden beschadigd, hoewel de whisky rijp en glad wordt.


2. Jonge sherry-whisky  

  Het gehalte aan tannines is veel hoger wanneer de whisky in sherry heeft gerijpt, het zal een bittere smaak hebben. Vooral sherry-whisky moet worden gedecanteerd. Voor jonge sherry-whisky met een laag alcoholgehalte hoeft deze slechts 5-10 minuten in de beker te worden gedecanteerd wanneer de whisky werd geopend. Maar voor jonge sherry-whisky met een laag alcoholpercentage moet de fles elke dag 30 minuten worden geopend en moet deze een week meegaan.

 

3. Deoude vatsterkte

  Het heeft slechts 5-10 minuten nodig om in een normale beker te decanteren, maar er moet meer aandacht worden besteed aan een deel van de whisky in de fles. Het matige decanteren in fles elke keer geeft je een ander gevoel, het wordt steeds beter. 

 

4. Oudere whisky

  Fof de oudere whisky, moet worden besloten of het nodig is om te decanteren volgens de feitelijke situatie. Wat ik zeker weet, is dat de smaak van oudere whisky zacht is. Het beïnvloedt alleen het reukgevoel als de whisky aan het decanteren is.

  Goalong whisky

How weet je dat whisky is gedecanteerd? 

Hoe lang moet het worden gedecanteerd? En welke smaak is het lekkerst? It alleen kan beoordelen op basis van uw ervaring. Het kan het resultaat observeren met een of meer proeverijen per dag. De meest praktische methode is om elke 15 minuten te proeven. De whisky is bijna op zijn best als er uitgesproken en aangename smaken zijn die duidelijk beter zijn dan voorheen.

whisky drinken

                                             Hoe de fles na opening bewaren?

 

1. Vermijd langdurig direct zonlicht of ander sterk licht, probeer het op een koele plaats te plaatsen.

2. De fles moet rechtop worden geplaatst, niet horizontaal, zodat alcohol de kurk gemakkelijk zal aantasten.

3. De dop moet na het drinken stevig worden afgedekt.

4. Whisky kun je het beste bewaren door hem zo snel mogelijk op te drinken.

  Goalong whisky sterke drank