Alle categorieën
en.pngEN

Home>Nieuws>industry News

Hoe whisky proeven?

Jan 01 7070

1. Puur drankje

sommige mensen geloven dat alleen pure drankING kan de ware betekenis van single malt whisky krijgen. Giet de whisky rechtstreeks in het glas en voel rustig de amberkleurige vloeistof door het lichaam glijden, en de geur wordt onmiddellijk gevuld.

pure drank whisky

2. Voeg water toe

Het is de meest "populaire" manier om whisky te drinken ter wereld. Zelfs in Schotland is drinken met water nog steeds populair. Veel mensen denken dat het toevoegen van water de oorspronkelijke smaak van whisky zal vernietigen. In feite zal het toevoegen van een geschikte hoeveelheid water ervoor zorgen dat whisky zijn oorspronkelijke smaak niet verliest. Integendeel, het kan de alcoholsmaak verzwakken en leiden tot het verborgen aroma van whisky.

water toevoegen whisky drinken

3. ijs toevoegen

Deze drinkmethode, ook wel on the rock genoemd, is vooral een alternatief voor drinkers die de alcoholprikkeling willen verminderen en whisky niet willen verdunnen. Hoewel whisky met ijs de alcoholsmaak kan remmen, houdt het ook een deel van het aroma vast door afkoeling, waardoor het moeilijk is om de oorspronkelijke smaakkenmerken van whisky te proeven.

Ice drink whisky toevoegen

4. Voeg sodawater toe

Het mengen van sterke drank en frisdrank wordt Highball genoemd. In het geval van Whiskey Highball is cola de meest populaire manier om te drinken, maar in termen van de smaak van cola is Amerikaanse maïswhisky over het algemeen beter dan malt whisky en graanwhisky, dus Highbal wordt veel gebruikt in Amerikaanse whisky, net als voor andere soorten whisky. De meeste zijn gemaakt met Ginger Ale en andere frisdranken.

voeg sodawater whisky toe

5. Groene thee toevoegen

De Japanners vonden het snijden van water uit, terwijl de Chinezen een innovatieve manier ontwikkelden om "plus groene thee" te drinken. "whisky plus groene thee" is populair geworden in heel China en is vooral geliefd bij jonge mensen.

voeg groene thee whisky toe

6. Traditionele warme drank in Schotland

In het koude Schotland is er een traditioneel whiskyrecept genaamd Hot Toddy, dat niet alleen de kou kan verdrijven, maar ook kleine verkoudheden kan genezen. De modulatiemethodes van Hot Toddy zijn behoorlijk divers. De gangbare mengmethoden zijn meestal gebaseerd op Scotch Whisky, gemengd met citroensap en honing, vervolgens bruine suiker en kaneel toegevoegd volgens ieders behoeften en voorkeuren, en tenslotte gemengd met heet water.