Alle categorieën
en.pngEN

Home>Nieuws>industry News

Schotse whisky'barrel maker' stage bar mitswa

Jan 01 7070

Loop langzaam de wereld van whisky binnen en ontdek dat er veel interessante inhoud zal zijn, zoals de bar mitswa van de vatambachtslieden.

De Bar Mitswa is een overgangsritueel voor vatenmakers, ook bekend als de 'zwartmakende ceremonie', waarbij een persoon naakt wordt uitgekleed, in een ton wordt gegooid en rondgerold in bloem, siroop, veren en andere rommelige dingen. Dit ritueel is sinds de Victoriaanse tijd actief in Schotland en in het hele Verenigd Koninkrijk, waardoor elke leerling-vatenmaker een ervaring krijgt die een leven lang meegaat.

vaten

        Wat is het beroep van vatenmaker? Het is de taak van de vatmaker om de eikenhouten vaten te maken die nodig zijn voor whisky, welke is relatief eenvoudig, maar de eigenlijke bediening is niet eenvoudig. Anders, na duizenden jaren, tot op heden geïndustrialiseerd vandaag, kan mechanische apparatuur nog steeds niet volledig worden gebruikt om de bezetting van de vatenmaker te vervangen

Whiskyvaten

Het maken van vaten is een zeer specialistisch werk. Traditionele Europese vatenmakers sneden eikenhout eerst in planken langs de nerf, maakten ze in de rondingen en vormen die nodig zijn voor de vaten, en binden de planken vervolgens in vaten met metaal, een proces waarop ze alleen konden vertrouwen op hun traditionele gereedschappen en handen .

Vatenmakers

Pas als de leertijd is voltooid, wordt er een vertegenwoordiger van de Scottish Barrelmakers' Association gestuurd om de vatenmakers te evalueren en de test te doorstaan ​​voordat ze van de leertijd naar de professionele vatenmakerij kunnen overstappen. Het bedrijf van de vatenmaker heeft een rigoureuze werkinhoud, maar ook de vreemde overgangsrite. Het is echt zo interessant, vind je niet? Weet jij nog andere interessante dingen over whisky?

whiskyvaten 2