Alle categorieën
en.pngEN

Home>Nieuws>industry News

De distillatie van whisky

Jan 01 7070

Het is een goede drinkervaring om wat water toe te voegen. Maar bij het distilleren van whisky moet het water volledig worden verwijderd, zodat alleen alcohol overblijft. Dit is het doel van distillatie. Het gebruik van verschillende distillatiemethoden zal ook verschillende resultaten opleveren. Destillatiemethoden omvatten traditionele enkelvoudige destillatie, continue destillatie en vacuümdestillatie.

whiskystokerij

Wat is het principe van distillatie?


Destillatie kan in geen enkele stof worden omgezet, maar kan verschillende stoffen scheiden volgens het kookpunt. Het kookpunt van het water is bijvoorbeeld 100°C, maar alcohol verdampt bij ongeveer 80°C. Daarom zullen, wanneer we het gefermenteerde wort verwarmen, de verschillende stoffen in de vloeistof één voor één verdampen. Laat de vergaste alcohol condenseren om vloeibaar te worden door de temperatuur te regelen. Dit proces is distillatie.

Het principe van destillatie komt uit de thermodynamica, waarbij gebruik wordt gemaakt van de veranderingen van de toestand van de materie (vast, vloeibaar en gas), eerst verwarmen en dan afkoelen. De gedestilleerde materialen worden verwarmd tot koken en de stoom stijgt onmiddellijk, komt dan de condensor binnen via de buis en keert uiteindelijk terug naar een vloeibare toestand na afkoeling.

principe van distillatie

Het belangrijkste punt van het distilleren van whisky is het vinden van het juiste kookpunt. Het kookpunt moet iets hoger zijn dan 80°C om de benodigde chemische moleculen eruit te distilleren en geur te geven aan de whisky. De meeste distilleerders van single malt whisky gebruiken enkele distillatie, waarbij een paar distilleerders worden gebruikt om het tweemaal gefermenteerde wort te distilleren. Na de eerste destillatie kunnen we de eerste gedistilleerde drank verkrijgen. De gedistilleerde vloeistof heeft de alcoholconcentratie van 20% -25%, de eerste gedistilleerde vloeistof wordt opnieuw gedestilleerd. Welk proces heet "dubbel distilleren".

In sommige distilleerders, als de distilleerders het te druk hebben om bij de distilleerder te blijven, zullen ze een klein stukje ongeparfumeerde zeep aan de distilleerders toevoegen wanneer ze de eerste distillatie maken. Wat kan voorkomen dat veel schuim gaat koken en de kans op ongelukken verkleint. Het kookpunt van zeepvloeistof is hoger dan dat van alcohol, dus maak je geen zorgen dat de zeepvloeistof bij de whiskylikeur komt.

WeChat Image_20211027141037

蒸馏1