Alle categorieën
en.pngEN

Home>Nieuws>industry News

De single malt whisky

Jan 01 7070

Single malt whisky is per definitie een whisky die uitsluitend wordt gemaakt van gemoute gerst in dezelfde distilleerderij en meer dan drie jaar gerijpt in eikenhouten vaten. Het is vermeldenswaard dat er hier geen beperking is dat de drank in dezelfde fles uit hetzelfde eikenhouten vat moet komen. Daarom zullen de barmannen van de distilleerderij de whisky meestal mengen in verschillende vaten (of vaten van verschillende loopjaren) die in hun eigen fabriek zijn geproduceerd volgens hun behoeften, en ze vervolgens bottelen voor verkoop. Het jaar dat op het etiket van de fles wordt vermeld, is de kortste rijpingstijd voor vatwhisky.

Chinese pure malt whisky

Als je denkt dat die single malt whisky niet is geblend, heb je het mis. Om de consistentie van de whiskysmaak elk jaar te garanderen, zal de barman single malt whisky's van verschillende jaren of verschillende vaten mengen om de kleine verschillen in smaak en aroma van de producten die elk jaar worden geproduceerd te compenseren.

drink single malt whisky

Als je een whisky van 15 jaar oud koopt, is dat dan echt alle whisky die 15 jaar op eikenhouten vaten heeft gerijpt? Dit is niet het geval. De wet schrijft voor dat het label van het jaar gebaseerd moet zijn op de whisky met de kortste rijpingstijd. Maar de fleslikeur bevat meestal oudere whisky, wat de totale waarde officieel heeft verhoogd. Bepaalde merken single malt-whisky's bevatten zelfs twee oude whisky's die twee keer zo oud zijn als het label vintage.

Goalong bourbon eiken single malt whisky