Alle categorieën
en.pngEN

Home>Nieuws>industry News

Dingen over whiskyproeven

Jan 01 7070

Whisky proeven is zowel kunst als wetenschap. Er zijn te veel aspecten betrokken bij het whisky-proeveringsproces. Om whisky volledig te leren proeven kost echt tijd, geduld en op een positieve manier, oefenen, oefenen, oefenen. Per slot van rekening ... "Te veel van alles is slecht, maar te veel goede whisky is nauwelijks genoeg"
1595329274768902

                                                                                                                             foto van google

Whisky is een alcoholische drank die over de hele wereld populair is en steeds populairder wordt in Azië. Er zijn echter maar weinig mensen die de kunst van het proeven van whisky kennen. Hoe proef je de whisky? Welnu, er is een bepaalde methode en vraag over de proeverij die moet worden gevolgd voordat men de smaak van deze specifieke drank begrijpt. Door de volgende vaardigheden te leren, zullen individuen gemakkelijk de kunst van het proeven kunnen leren.
78331595329554                                                                                                                             foto van google

De belangrijkste focus van deze kunst is dat een individu verschillende soorten dingen proeft die geen verband houden met de drank en een momentopname of de kenmerken van die specifieke smaak maakt. Hoe meer iemand dit doet, hoe beter en nauwkeuriger de whisky-proeverij wordt. Het belangrijkste is om het niet snel op te drinken. Houd er rekening mee dat de smaak afhangt van de voorkeur van een persoon, daarom is er geen goed of fout aan.

Het glas is een ander belangrijk aspect dat moet worden overwogen. Het soort glas dat mensen zouden moeten gebruiken, zal enorm helpen bij hun zaak. Onthoud dat u alleen een glas moet gebruiken met een opening die smal is, omdat dit de aroma's van de alcohol concentreert en direct naar de neusgaten kan leiden.

Men moet overwegen om een ​​borrelglas of een ander type bril van hetzelfde type te gebruiken.

2

                                                                                                                             foto van google

Het is belangrijk om eerst het aroma te ruiken in plaats van het direct op te drinken. Dit zal de opwinding en anticipatie veel beter maken en je smaakpapillen laten tintelen van opwinding. Sommigen zouden zelfs een trapper gebruiken die het aroma op het glas vasthoudt.

Als je whisky drinkt, is het verstandig om een ​​smal glas te gebruiken in vergelijking met tumblers of andere glazen die enorm zijn. Hierdoor verdwijnt het aroma te snel in de lucht. Het zou moeilijk voor je zijn om het aroma te ruiken, omdat het al weg is. De drank kan al dan niet vergezeld gaan van ijs, afhankelijk van de analyse die nodig is.

De neus is het belangrijkste onderdeel bij het opsnuiven van het aroma dat uit de alcoholische dranken komt. Het gevoel van de neus is essentieel voordat u het proeft. Er is een bepaald kenmerk dat kan worden gevonden en geïdentificeerd op wat de indicaties zullen zijn en hoe de dranken zullen smaken.  
3

                                                                                                                             foto van google

Om het speciale kenmerk te krijgen, giet je een kleine hoeveelheid in het glas en laat je het geruime tijd ronddraaien. Hierdoor kan de zuurstof vermengd raken met de vloeistof, waardoor de verdamping begint. Dit moet vooral worden gedaan als de fles enige tijd is opgeslagen en enige tijd nodig heeft om zijn wijnruitkenmerken tot uitdrukking te brengen.

De smaak van de alcohol in het gehemelte van een persoon moet lonend zijn en het meest plezierige deel van de hele procedure. Het belangrijkste om in gedachten te houden is om de whisky niet meteen in te nemen. Maar het moet voldoende tijd krijgen en ervan genieten in de mond zal de meeste voordelen en maximale smaken opleveren.
4Als je van whisky houdt en het anders wilt proberen, probeer dan de verschillende soorten te proeven. Voor een leuker en opwindender deel, probeer de kunst van het proeven uit te voeren in plaats van de drankjes plotseling te consumeren. De opbouw van anticipatie zal het plezier en het succes vergroten als de whisky eenmaal is geconsumeerd.

5