Alle categorieën
en.pngEN

Home>Nieuws>industry News

Drie stadia van het verzamelen van gedistilleerde drank tijdens whiskydistillatie

Jan 01 7070

sterke drank

    Likeurkop is de eerste batch drank die tijdens de distillatie wordt verzameld. Omdat de drankkop te veel aceton en methanol bevat, is deze volledig ongeschikt om te drinken. Naast de walgelijke geur van drankkoppen, kan het drinken van drankkoppen ook het centrale zenuwstelsel aantasten, blindheid veroorzakend en zelfs levensbedreigend. Gelukkig heeft de drankkop een speciale geur en is het alcoholgehalte bijzonder hoog, ongeveer 72% -80%, dus het is gemakkelijk te identificeren. Als de drankkop wordt gemengd met een beetje gedestilleerd water, wordt de kleur van de drankkop troebel. De drankkop wordt niet weggegooid, die samen met de volgende batch eerste gedistilleerde drank wordt gedestilleerd. De stap van het scheiden van de likeurkoppen duurt enkele minuten tot een half uur, afhankelijk van de grootte van de distilleerketel.

Goalong whisky Likeurkop

Likeur hart

    Likeurhart is iets dat de distilleerders met één hart en één geest moeten nastreven. Zet het likeurhart op een vat en rijp, we kunnen over drie jaar een whisky krijgen.

    Het alcoholgehalte van sterke drank ligt tussen 68% -72%. De distillatietijd bepaalt de smaak van de likeur. Door de lange distillatietijd krijgt de drank een zachte textuur; de korte distillatietijd resulteert in een whisky met een volle sterke body en zwavelsmaak.

Goalong single malt Whisky Likeurhart

Likeur staart

    De finale verkregen uit de destillatieprocesvloeistof heeft een alcoholgehalte van minder dan 60%. Die blauw zal lijken na te zijn gemengd met water. De distilleerder kan deze eigenschap gebruiken om de drankstaart te identificeren. De drankstaart is rijk aan sterke aromaverbindingen van sulfideregen. De staarten worden niet weggegooid, die samen met de volgende batch eerste gedistilleerde drank worden gedistilleerd.

Goalong Whisky Likeur staart