Alle categorieën
en.pngEN

Home>Nieuws>industry News

Traditionele gerstkieming en industriële gerstkieming

Jan 01 7070

  Industriële gerstkieming heeft een houten schop geëlimineerd en is overgeschakeld door automatisch roterende messen om gerst te scheppen.

  Nu heeft industrieel mouten bijna de traditionele manier van mouten vervangen. Slechts enkele distilleerders hebben nog een eigen gerstfabriek om gemaks- of economische redenen. In feite bewaren deze distilleerders slechts 10-30% van de gerst om de mout thuis te produceren. De belangrijkste reden om aan te dringen op het produceren van de mout in destilleerderij is om historische tradities voort te zetten of toeristische bronnen te ontwikkelen.

Traditionele gerstkieming

 Experts zijn unaniem van mening dat industrieel mouten elk moutproces perfect kan uitvoeren, waardoor de groei van mout uniformer wordt. Daarom wordt het werk van het maken van mout van gerst tegenwoordig meestal gedaan door een professionele gerstkiemfabriek. 

De legende van Three Monkeys whisky

De legende van Drie Apen

Drie apen "Aap schouder" is de naam van een whisky, maar wat is de relatie tussen apen en whisky? Laten we eens kijken vanuit Dufftown in Speyside, Schotland. Dat wordt ook wel "The World Capital of Whiskey" genoemd. In zijn hoogtijdagen bezat het ook negen distilleerderijen, en er zijn momenteel nog zes distilleerderijen. In die tijd hadden veel mensen in de stad een vreemde ziekte, hun armen waren zwak en hangend. En ze liepen als apen sinds hun ziektearmen. Omdat die distilleerderijarbeiders tijdens het windseizoen de gerst moeten blijven scheppen, wat pijn in de armgewrichten veroorzaakt. In de tijd zonder machines konden mensen deze dingen alleen kunstmatig doen. Om deze hardwerkende arbeiders te herdenken, noemde de lokale distilleerderij de whisky "Three Monkeys".