Alle categorieën
en.pngEN

Home>Nieuws>industry News

Soorten whisky (2)

Jan 01 7070

1. Single malt whisky

  Welke whisky voortkomt uit een enkele distilleerderij, deze is altijd beschouwd als een klassieke vertegenwoordiger van de Scotch Highlands-whisky. De grondstof is alleen gemoute gerst, die wordt gedistilleerd via een traditionele potdistilleerder. Als de single malt whisky-likeur wordt gemengd met whisky van meerdere distilleerderijen (exclusief graanwhisky), wordt het een blended whisky genoemd.

blended whisky.mp.itc


2. Graan Whisky

  De grondstof voor graanwhisky is maïs, tarwe en gerst (gerstemout niet noodzakelijk). Die continue distillatie een ander noodzakelijk proces moeten maken om graanwhisky te krijgen. Die op de markt zelden apart in flessen wordt verkocht. Maar er zijn hier ook whisky's met het label "grain whisky". Hoewel altijd is aangenomen dat de smaak veel slechter is dan die van single malt whisky, is het toch de moeite waard om te proeven.

graan whisky.gtmg


3. Blended whisky

  De meest voorkomende soorten whisky, 90% van de Schotse whisky's vallen in deze categorie, zoals de wereldberoemde Johnnie Walker, Chivas en Ballantine. De kenmerken zijn relatief licht, de prijs is niet duur (maar er zijn ook luxe topproducten), en de smaak is harmonieus als een symfonie. Daarom is het meer geschikt voor proeverijen op instapniveau dan single malt whisky.

beroemde whisky


4. Is er een onovertroffen whisky in de wereld?

  Single malt whisky wordt vaak beschouwd als de Rolls Royce van de whiskywereld. Inderdaad, veel mensen denken dat dit genoeg is om andere whisky te verslaan wanneer veel experts blind proeven, maar ze spotten allemaal met deze verklaring. Al met al is er geen beste whisky ter wereld. WWe kunnen alleen maar zeggen dat verschillende whisky-smaken hun eigen verdiensten hebben.

goalong whisky