Alle categorieën
en.pngEN

Home>Nieuws>industry News

Wat is glutenvrije wodka

Jan 01 7070

76

Gluten heeft twee betekenissen, één betekent een enkel eiwit (glutenine), één betekent het mengsel van glutenine en gliadine, meestal is het de tweede situatie die de voeding en allergieën in verband brengt. Gluten komen veel voor in tarwe, griesmeel, kamut, gerst, spelt, triticale en rogge en andere granen, die elastische eiwitmoleculen kunnen vormen om de eigenschap en smaak te helpen reguleren.

Maar het is voor veel mensen een allergeen, het lichaam kan onmiddellijk een reactie uitlokken of binnen een paar uur of zelfs dagen later.

Glutenintolerantie kan ernstige auto-immuunziekten veroorzaken, zoals reumatoïde artritis, coeliakie, de ziekte van Crohn en ander intestinaal darmsyndroom, van huiduitslag tot hoofdpijn en andere symptomen. De meeste problemen kunnen worden vermeden door weg te blijven van voedingsmiddelen die gluten bevatten.

Nu heeft de alcoholfamilie een nieuw lid als statussymbool van gezonde voeding. Het Amerikaanse belasting- en handelsbureau voor alcohol en tabak kondigde een vonnis aan dat gluten-likeuren niet mogen worden gemarkeerd met een "glutenvrij" -label, zodat het binnenkort op de markt te vinden is.

Eenmaal geautoriseerd, kan de sterke drankonderneming toetreden tot deze opkomende industrie. Gluteneiwit komt voor in tarwe, gerst of rogge, het kan leiden tot coeliakiepatiënten met ernstige gastro-intestinale symptomen, alleen in de Verenigde Staten zijn er ongeveer 3 miljoen patiënten met coeliakie. Het zal dus populair zijn bij een glutenvrij dieet.

In feite zijn wodka en andere hoge alcohol zelfs zonder toestemming veilig voor coeliakiepatiënten. US Academy of Nutrition and Dietetics zei dat gedistilleerde dranken geen gluten bevatten, tenzij besmet wanneer parfums of andere toevoegingen werden toegevoegd. Omdat bij het destillatieproces de alcohol wordt gescheiden van het verwarmde verdampingsmengsel en het eiwit wordt vastgehouden.