Alle categorieën
en.pngEN

Home>Nieuws>industry News

Wat is de Mizuwari?

Jan 01 7070

    "Mijn God!" Dat moeten de Schotten zeggen als ze Mizuwari zien. Hoe kun je zoveel water aan whisky toevoegen, gaat dat niet ten koste van de kwaliteit en smaak van de whisky? Mizuwari, hoewel het een Schot zou doen ineenkrimpen, is inderdaad een veel voorkomende manier om whisky te drinken in Japan.

Definitie van Mizuwari

    In Japan betekent Mizuwari één deel whisky met twee delen mineraalwater en ijs. Het betekent letterlijk "vermengd met water". De hoeveelheid ijs in het glas is cruciaal. Een glas Mizuwari moet van het begin tot het einde van de maaltijd meegaan. Als er te weinig ijs is, is je whisky niet koud genoeg tegen de tijd dat het dessert wordt geserveerd; als er te veel ijs is, mag je het allemaal in de eerste slok opdrinken. Hoewel het misschien eenvoudig lijkt, valt er veel te leren over het maken van een Mizuwari.

Definitie van Mizuwari

De regels van Mizuwari

    Als je Japan zegt, denk je aan regels. Mizutaki is niet zo oppervlakkig als het toevoegen van water aan siroop. Het is de perfecte voorbereiding die een perfecte Mizutaki maakt. Kijken hoe ze een Mizuwari bereiden in een Japanse bar is een fascinerende show, niet alleen de unieke manier waarop het wordt geroerd, maar ook de nauwgezetheid waarmee elke stap wordt gezet.

De regels van Mizuwari

1. Kies een glas met een brede mond en vlakke bodem, de dikte en kwaliteit van het glas mag niet slordig zijn.

2. Plaats ijsblokjes in het glas, laat het glas afkoelen en giet de ijsblokjes eraf.

3. Verwijder de hoeken van de nieuwe ijsblokjes, snijd ze iets bij tot een bol en plaats ze in het glas.

4. Schenk langzaam en voorzichtig de whisky erbij en roer voorzichtig

5. Voeg het mineraalwater beetje bij beetje toe. In elke fase van het gietproces komt de geur van de whisky vrij.

6. Als al het water is toegevoegd, krachtig roeren, maar geen geluid maken met het roerstaafje.

Mizutaki . maken

De tijd om te genieten van Mizuwar

1. Als het warm is: als de temperatuur stijgt, is een koele, dorstlessende Mizuwari een prioriteit

2. Bij het genieten van een maaltijd: Whisky kan wijn vervangen als een cross-overdrankje. Het is ook een gebruikelijke begeleider van lekker eten in Japan.

3. Als je voor het eerst van whisky geniet: de magie van Mizukawa zal degenen die beweren dat ze "nooit van whisky houden" zeker overtuigen dat ze ongelijk hebben.

De tijd om te genieten van Mizuwar