Alle categorieën
en.pngEN

Home>Nieuws>industry News

Wat is de relatie tussen bier en whisky?

Jan 01 7070

Het vroegste bier ter wereld verscheen in de 6e eeuw voor Christus op de Mesopotamische vlaktes. In die tijd noemden mensen het sikaru en beschouwden het als voedsel in plaats van als drankje. De basisstappen van het distilleren van bier zijn:

 

1. Mouten

Week de gerst in water, laat ze ontkiemen en later drogen, de amylase in de mout wordt tijdens het fermentatieproces omgezet in alcohol.

 

2. Stampen

Pureer de mout tot grof poeder, voeg water toe en blijf constant roeren, verwarm en kook om wort te maken.

 

3. Geur toevoegen

Voeg hop en andere kruiden toe om opnieuw te koken.

 

4. Fermentatie

Voeg ten slotte de gist toe om de suiker om te zetten in alcohol en kooldioxide, en het wort wordt bier.

whisky fermentatie

De versuikeringsstappen van whisky en bier zijn bijna hetzelfde (behalve whisky zonder toevoeging van hop). Het grootste verschil is dat de wort van whisky niet gekookt hoeft te worden, zodat er tijdens de fermentatie meer complexe chemische reacties zullen plaatsvinden. Dus de whisky heeft een meer unieke geur dan bier.

Goalong whisky distilleerderij 

De basisstappen van de versuikering van whisky zijn het plaatsen van de gemalen mout in de versuikeringstank en mengen met heet water. Door continu te roeren wordt zetmeel omgezet in suiker die gemakkelijker te fermenteren is, en uiteindelijk kan er alcohol worden geproduceerd. Tijdens de versuikeringsstap mag de watertemperatuur niet hoger zijn dan 65 graden. Als de watertemperatuur boven de 60 graden komt, zal het amylase van de moutklok "doodgeschroeid" worden, niet in staat om het noodzakelijke aroma te produceren, en de uiteindelijke whisky kan het schoonheidsaroma missen.

whisky bier distillatie

   De whisky is dus het resultaat van het mengen van gemalen mout tot wort en het vervolgens distilleren. Whisky is gedistilleerd bier.

Whisky is gedistilleerd bier