Alle categorieën
en.pngEN

Home>Nieuws>industry News

Waar komt de smaak van whisky vandaan?

Jan 01 7070

  Sommige mensen geloven dat de verschillende waterkwaliteit de whisky een andere geur geeft, terwijl sommige mensen geloven dat de kwaliteit van gerst de sleutel is tot de smaak van whisky. Het is uiterst moeilijk om te weten hoe de grondstoffen de smaak van whisky beïnvloeden. Maar de complexe veranderingen komen voort uit een goede formule en hoogwaardige grondstoffen.

gerst en water

1. Granen

  Bij het distillatieproces van whisky zijn de duurste stappen om granen te kopen en ze vervolgens te laten weken. Het kiezen van goede gerst is de hoeksteen van succes. Sommige distilleerderijen zullen gerst persoonlijk selecteren, maar de meeste regelen nog steeds de belangrijke taak van het selecteren van gerst naar de gerstfabriek. Er is een standaardproces om de gerst te laten ontkiemen om elk jaar dezelfde hoeveelheid mout te verkrijgen. De meeste gedistilleerde mout komt uit Engeland, Zuid-Afrika, Australië en andere landen. Onze Goalong Chinese single malt-whisky is 100% van Australische mout.

  Gerst is niet de enige grondstof voor whisky. Je kunt ook maïs, rogge, tarwe, boekweit of haver gebruiken. Maar gerst is nog steeds de eerste keuze, omdat het het rijkste en rijkste aroma voor whisky kan leveren.

ruwe grondstoffen voor whisky

2. Water

  De zuiverheid van water is erg belangrijk voor de whisky. De hoeveelheid water die wordt gebruikt bij het distillatieproces van whisky is ongelooflijk. Water is nodig voor het mouten, distilleren en bottelen. Het water dat wordt gebruikt voor het distilleren van whisky kan grofweg worden onderverdeeld in drie soorten, hard water, kristallijn zuiver water en turfwater.

  A. Hard water is water met minerale zouten, dat vaak wordt gebruikt in distilleerderijen zoals Granger en Highland Park.

  B. Kristalzuiver water is het water dat op het kristallijne gesteente druppelt voordat het in de onderste laag kan doordringen. Dit water behoudt zijn natuurlijke weelderigheid en een beetje zuurgraad. Het komt het meest voor in Schotland en voegt een legendarische kleur toe aan het lokale zuivere water.

  C. Turfwater wordt meestal uit de Golfregio gehaald, rijk aan turfbestanddelen, lichtgeel of zelfs bruin van kleur, en wordt vaak gebruikt in whiskysoorten als Lagavulin en Bowmore.

water

3. Gist

  Gist is het unieke elixer van elke distilleerderij en niemand wil zijn geheime recept met buitenstaanders delen. Deze geheime recepten zijn eigenlijk allerlei soorten schimmels. De gisttaak is om whisky een bredere en rijkere geurhiërarchie te geven. Elke distilleerderij zal zorgvuldig een exclusieve formule bereiden, sommige gebruiken slechts één soort gist en sommige gebruiken zeven soorten. Al deze gisten zullen tijdens het distillatieproces van whisky verdwijnen, waardoor alleen het unieke fruitige aroma van de whisky overblijft.

Gist

  Er wordt geschat dat er ongeveer 10 liter water en 1.4 kg gerst nodig is om een ​​fles single malt whisky te produceren. Het is duidelijk dat overvloedig water en een uitstekende waterkwaliteit een uiterst belangrijke invloed hebben op de productie van whisky.

whisky