Alle categorieën
en.pngEN

Home>Nieuws>industry News

Whisky-soorten: Wat is Scotch, Bourbon, Irish whisky

Jan 01 7070

80

Wat is whisky?
Om in aanmerking te komen als een whisky, moet de gedistilleerde drank worden gemaakt van gemoute gerst, waarbij veel scotches niets meer gebruiken dan gerst, water en gist. Het is toegestaan ​​om hele granen van andere granen toe te voegen, evenals karamelkleurstoffen. Geen fermentatieadditieven of snelkoppelingen toegestaan.
De gedistilleerde drank moet ook minimaal drie jaar op eikenhouten vaten worden gerijpt en moet een alcoholpercentage hebben van minder dan 94.8%. Ten slotte kun je je drankje niet Scotch noemen, tenzij het 100% is gemaakt in Schotland, uit Schotland.

Wat is Bourbon?
Bourbonwhisky moet worden gemaakt van een graanmengsel dat voor ten minste 51% uit maïs bestaat. Het fermentatieproces voor dit mengsel wordt vaak gestart door er wat puree van een oudere reeds fermenterende batch doorheen te mengen, een proces dat bekend staat als zure puree.
Net zoals Scotch in Schotland gemaakt moet worden, kan Bourbon alleen als Bourbon worden bestempeld als het in de Verenigde Staten is gemaakt. Hoewel de regels bij Bourbon iets losser zijn dan bij Scotch, moet het toch aan een aantal eisen voldoen.
De gedistilleerde drank moet worden gedistilleerd tot niet meer dan 80% alcohol (160 proof) en niet meer dan 62.5% wanneer deze in vaten wordt gedaan voor rijping in nieuwe verkoolde eikenhouten vaten. Ten slotte heeft Bourbon geen minimale rijpingsperiode, maar om uw product Straight Bourbon te noemen, moet het minimaal twee jaar rijpen.
Blended bourbon mag kleurstoffen, smaakstoffen en gedistilleerde dranken bevatten, mits 51% van de mix pure bourbon is. De leeftijd op de fles blended bourbon moet de leeftijd zijn van de jongste whisky in de mix.

Wat is Tennessee Whiskey?
In alle opzichten is Tennessee Whiskey pure bourbon gemaakt in de staat Tennessee. De mensen die deze sterke drank produceren, zoals Jack Daniels, willen niet dat hun whisky als Bourbon wordt geëtiketteerd, omdat ze beweren dat zij de enige soort whisky zijn die de drank door een houtskoolfilteringsproces laat gaan.

Wat is Rogge?
Rogge is de lastigste van alle whisky's om te definiëren. De reden hiervoor komt van een historische naamgevingsconventie voor rogge die in Canada wordt geproduceerd. Rogge whisky wordt niet altijd gemaakt van rogge puree.
Canada heeft rogge bijna net zo lang gedistilleerd als het land bestaat, en historisch gezien bestond de meerderheid van de puree uit rogge. Maar zonder echte regels wordt de geest nu geproduceerd met een puree met een rantsoen van maïs tot rogge zo hoog als 9: 1.
De enige regel om je whisky in Canada als rogge te bestempelen, is dat er wat rogge in zit, en dat je het aroma, de smaak en het karakter bezit dat over het algemeen aan Canadese whisky wordt toegeschreven… wat dat ook mag zijn.

Wat is Ierse whisky?
Ierse whisky is vrijwel elke whisky die in de Republiek Ierland of Noord-Ierland is gerijpt. Net als Scotch moet het worden gedestilleerd tot een alcoholpercentage van minder dan 94.8.
Het moet zo zijn gemaakt van met gist gefermenteerd graanpuree dat het distillaat een aroma en smaak heeft die afkomstig zijn van de gebruikte materialen. Het staat u vrij om granen te gebruiken, maar als u twee of meer distillaten mengt, moet dit worden geëtiketteerd als gemengd.
Ten slotte moet de whisky minimaal drie jaar rijpen in houten vaten.