Alle categorieën
en.pngEN

Home>Nieuws>industry News

Waarom zijn de meeste Schotse whisky-etiketten met "herten"?

Jan 01 7070

Veel whiskyverzamelaars verzamelen niet alleen de soorten whisky, maar ook whiskyflessen, vooral degenen die dat kunnen'niet helpen "impulsieve consumptie" wanneer ze zeer exquise labels tegenkomen. Er zijn veel interessante whiskylabels, variërend van dieren en planten tot mysterieuze nummers. Maar veel mensen weten niet dat er naast de mooie whiskylabels van hun boetiekontwerpen prachtige achtergrondverhalen zijn gerelateerd aan de distilleerderij achter elk klein detail. Hert is waarschijnlijk het meest voorkomende dranketiket in Schotse whisky. De wetenschappelijke naam van het soort hert is: “Cervus elapus”,die zijn naam dankt omdat zijn vorm vergelijkbaar is met die van een paard. Het is een veel voorkomend dier in de valleien van de grote soorten elanden en leeft graag in alpen-, bos- of prairiegebieden.

dalmore

De Schotten zijn een natie die voor vrijheid en onafhankelijkheid pleit, en het chique hert is de eerste keuze voor het sterke dranklogo van de Scotch Whisky-distilleerderij en het merk. Als het gaat om whisky met het symbool van hertenkop, is het eerste dat in je opkomt "Dalmore". De reden waarom het hertenkop gebruikt is dat in 1263 na Christus Alexander, koning van Schotland, werd aangevallen door een gekke bok terwijl hij aan het jagen was, en Colin Fitzgerald, de voorouder van "Clan Mackenzie", stapte dapper naar voren om de koning te redden die gevangen zat onder het gewei van het hert.

Dalmore whisky

Als blijk van dankbaarheid kende Alexander III hem de eer toe om een ​​insigne van een hertenkop op zijn jasarm te dragen, met de tekst "Red de koning". Later richtte de familie Clan Mackenzie de Dalmore-distilleerderij op en elke fles whisky was versierd met dit nobele bok-embleem met twaalf gevorkte geweien.Er is een beroemd olieverfschilderij, "Dood van het hert", die in 1786 door de schilder Benjamin West werd gemaakt om dit heroïsche verhaal te herdenken. Het is nog steeds een van de belangrijkste collecties van het National Museum of Art of Scotland en een trotse schat van de familie Mackenzie.

Dood van het hert